Zondag wordt in de KOGEKA-scholen traditioneel de opendeurdag georganiseerd. In het Sint-Jozefinstituut aan de Technische Schoolstraat, wordt zondag meteen ook het nieuwe dierenpaviljoen geopend.

Dat paviljoen kwam tot stand met subsidies van de Europese Gemeenschap. Het paviljoen krijgt binnenkort ook nog een aantrekkelijke wand die de bezoeker vanaf het fietspad achter de school een mooie kijk zal geven op het schoolleven binnen het departement Landbouw.  

In de Hotelschool kan u onder meer de werken van de beste jonge chocolatiers van Vlaanderen bekijken en proeven. De andere departementen Hout-Bouw en Mechanica-Elektriciteit zullen eveneens hun beste beentje voorzetten.

Er zijn ook specifieke informatiesessies voorzien voor jongeren die na het tweede jaar secundair onderwijs voor een technische opleiding (o.m. Industriële Wetenschappen) willen kiezen. Die informatiesessies vinden plaats om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Uiteraard kunnen de jonge bezoekers ook de kermis-en andere attracties bezoeken op de speelplaats.In het Sint-Jozefinstituut bent u al welkom vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.

Het Sint-Aloysiusinstituut brengt zondag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur een echte inschrijvingsdag. Ouders en kinderen kunnen in de refter van de school (te bereiken via de Diestseweg) informatie krijgen of zich inschrijven. 

Natuurlijk zal er aandacht zijn voor de nieuwe richtingen STEM en Exploratie die vanaf volgend schooljaar in het eerste leerjaar A zullen worden aangeboden. In ’t Peperstraatje zijn alle leerkrachten en leerlingen  aan het werk vanaf 11.00 uur. Het oeverzwaluwproject dat de school in samenwerking met Regionaal Landschap heeft voorbereid, komt er ruim aan bod. In het Sint-Maria-Instituut zijn eveneens alle collega’s en leerlingen actief tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Tenslotte kan u ook informatie krijgen of inschrijven in het Sint-Dimpnacollege ( tweede en derde graad  ASO) in de Gasthuisstraat of in het Kastelse Sancta Maria Instituut (SMIK), eveneens tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De ondertussen bekende KOGEKA-bus die in september werd aangekocht zal in het Sint-Jozefinstituut in de Technische Schoolstraat klaar staan. Vanaf 12.00 uur zijn er rondritten voorzien langs de vestigingsplaatsen in Geel en Kasterlee.